Bali
Door: Gijs en Bri
Blijf op de hoogte en volg Gijs en Bri
20 September 2008 | Indonesië, Yogyakarta
Na anderhalve week Indonesie kunnen wij constateren dat wij in soort van rollercoaster leven, maar genieten volop. Af en toe lekker bijslapen en daarna weer op zoek naar mooie belevenissen.
Op dag 1 hebben wij een klein Jeepje gehuurd (Suzuki Katana). Wel ff schrikken met het stuur aan de verkeerde kant en duizenden scooters en auto's die ons links en rechts inhalen en de onberekenbare politie (2 boetes in 15 min.). Afwachten hoeveel wij moeten betalen... Onderhandelen is mogelijk zolang je 'm niet boos maakt.
Gelijk koers gezet richting Dreamland / Ulu Watu voor een paar dagen relaxen aan het strand en voor een eerste surfpoging van Gijs.
De golfen bleken echter iets hoger dan gedacht en voor de surfers onder ons, ook het paddelen viel erg tegen. Wel gezien hoe het wel moet op 4-5m hoge golfen, nog ruim 4 maand te gaan...
Daarna naar het binnenland richting het relaxoord Ubud. Daar aapjes gekeken, gewandeld door de waanzinnig mooie rijstvelden waar wij verdwaalden en uiteindelijk rondgeleid door een lokaal boertje zonder tanden. Uiteraard daarna een uitgebreide (1,5 uur) professionele massage gekregen voor minder dan EUR 10,-. Ja, we zorgen wel goed voor onszelf ;-)
Vervolgens nog 2 dagen in Seminyak verbleven waar wij het nachtleven wilde uitproberen. Zover is het echter niet gekomen aangezien wij werden gevraagd om te figureren in de nieuwe Indonesische film "Selingkuh". Vrij vertaald "Flirten". Tja, daar zit je dan met een gepoederd hoofd in de camera te gluren... We zijn benieuwd en vervolgen onze weg als ware filmsterren ;-)
Ondertussen genieten wij van alle indrukken van Indonesie. De prachtige natuur, de enorme vriendelijkheid en hulpvaardigheid van de mensen, het onderhandelen (betalen we nou teveel of niet) en de ontelbare warungs.
Kortom een perfecte start van onze reis.
20 September 2008 - 12:20
Jiris:
Lieve Brie en Gijs,
Wat leuk dat jullie een eigen site bijhouden zodat wij jullie bewegingen kunnen volgen! Iris en ik vroegen ons al af hoe het jullie zou vergaan. De eerste geluiden klinken goed en hoe kan het ook anders. Het wachten is op enkele foto's, is echt een mooi medium, hierna kan je dan een fotoboek bestellen, heeft mijn broertje ook gedaan n.a.v.zijn jaar Australie/NZ. Wij houden jullie in de gaten!
Geniet en veel plezier, en Gijs, ben je er al uit op welke klif je op je knieen gaat (ok, toegegeven, FLAUW!!!)
Liefs, Jiris -
20 September 2008 - 13:15
Kees:
toevallig online dus gelijk een reactie: Ziet er goed uit dat begin! hier vallen de eerste bladeren van de bomen... 't is druk op werk, straks ff wat dingetjes afmaken voor maandag...
DUS GENIET ER VAN DAAR
(-: -
20 September 2008 - 13:39
Ingeborg:
Hahaha, had je dus toch beter mee kunnen gaan naar Wijk voor de peddelles, Gijs! Hoop dat je een beetje op schema ligt, wat je spierballen betreft :)
Britje, ben benieuwd naar juliie filmdebuut, cool!
liefs uit Amsterdam -
20 September 2008 - 14:39
Valerie:
Heee vakantiegangers,
Leuk jullie verhalen te lezen. Op en top genieten heb ik al begrepen van Ward. Lekker hoor!! Nog een aantal maanden te gaan met volop genieten en mooie dingen doen en zien. Ik ben jaloers ;-)
Ik zou zeggen enjoy.. en tot mails.
Liefs Valérie -
20 September 2008 - 16:55
Anna Thieme:
Lieve gijs en bri,
Was helemaal ontroerd bij het lezen van jullie verhaal, nog meer bij het zien van de foto's!
Wat een fantastische natuur en leuke ontmoetingen. Als dit zo doorgaat, moet dit de reis van jullie leven worden. Zal het afkloppen, bijgelovige mams. Veel liefs , hoop binnenkort in Florida alles verder meetebeleven! We kijken er naar uit. Liefs, Paps en mams. -
20 September 2008 - 20:04
Michelle:
Het ziet er nu al té gek uit, geniet er lekker van!
X Michelle -
21 September 2008 - 08:57
Vin, Olivier En Emma:
Wat leuk om jllie belevenissen te volgen. Het verslag klinkt goed, als een heerlijk vakantiereis en de foto`s spreken voor zich. En dn te bedenken dat jullie nog heel wat maanden kunnen geneten van jullie avontuur...
Geniet ervan & liefs,
Vin, Olivier en Emma -
21 September 2008 - 12:07
Gijsbert:
Leuk om jullie trip zo te gaan volgen! Vinden jullie het ook ze verrassend dat je zo druk kan zijn terwijl je aan het reizen bent? Ik kijk uit naar jullie volgende foto's. Groeten Marjolein, Linde en Gijsbert -
21 September 2008 - 16:51
Fem:
Hahaha, die ene foto van jou Git met die tandloze local!! Geweldig! Ik ben blij iets te lezen van jullie, wachtte al op bericht. Jullie genieten!! Liefs -
21 September 2008 - 17:52
Nienke:
Ha lief Gitje en Gijs,
Wat fijn om iets van jullie te horen! Wat zullen jullie genieten, heerlijk. Nu nog het besef dat het geen vakantie is maar 4 maanden mooie belevenissen! Top, geniet ze...
Kus Nien en Jer -
21 September 2008 - 18:30
Wibi En Kelly:
Selamat datang!
Wat ontzettend leuk dat wij door middel van deze site kunnen meegenieten van al jullie avonturen. De foto's zien er geweldig uit...we horen graag wanneer jullie film uitkomt in de Pathe bioscopen :-) geniet van deze mooie tijd, de mooie reis en van elkaar,
Liefs en vergeet niet de groeten te doen aan de familie van Wieb, :-)
Wieb en Kel -
21 September 2008 - 20:02
Anouk:
Rollercoaster... wat ik al zei reizen is écht géén vakantie, maar werken geblazen :)
Gitje, zo te zien is het even oefenen in de golven en dan surf je je skatje zo voorbij, net als op de piste dit jaar!
Hier beginnen de blaadjes al van de bomen te vallen, dus geniet van ieder moment!
Veel liefs en dikke X voor jullie! -
22 September 2008 - 09:54
Wouter Vergeer:
Lekker man,heel veel plezier daar! -
22 September 2008 - 12:50
Carolien:
wat ziet dat er allemaal heerlijk uit!
ca -
22 September 2008 - 13:32
Ernst:
Hey Bri en Gijs,
Eerste foto's zien er in ieder geval erg ontspannen en veel belovend uit! Gijs dacht dat even je wilde zeggen: is wel schrikken van een BMW naar een Suzuki.
Geniet er lekker van, volgens mij zijn jullie gezien de creditcrisis precies op het goede moment vertrokken....
22 September 2008 - 16:03
Carlijn:
Hey skatties!!!
Wat klinkt het allemaal fantaaaastisch! Ik kom niet meer bij van dat filmverhaal. Hilarisch! Geniet lekker en ik verheug me nu al op het volgende verhaal!
Kussen, Carly -
23 September 2008 - 06:36
Eeke:
jeetje, wat ziet dat er relaxed uit! Heerlijk en lekker genieten! Toffe foto's; Gijs, je ziet er uit als een echt surfe dute!!
Dikke kus. -
26 September 2008 - 07:31
Francisca:
Hoi Brigitte en Gijs,
Leuk jullie verhalen te lezen. En Brigitte jij hebt vast ook een stukje gereden. Kun jij makkelijk :)
Veel plezier (maar dat gaat wel lukken) en geniet ervang. Ik kijk uit naar jullie volgende bericht.
Groetjes, Francisca -
26 September 2008 - 15:53
Kim:
Lieve Bri en Gijs,
Had jullie mail gemist, dus lees nu het verhaal pas! Klinkt allemaal heerlijk en ziet er zowaar nog mooier uit. Bri, ik neem aan dat jij lekker op het strand ligt als Gijs zijn kunsten vertoond op de golven? Geniet er van!
Dikke kus,
Kim -
28 September 2008 - 14:31
Marielle:
Hi Brigit en Gijs,
Klinkt helemaal fantastisch! Heerlijk hoor. Brigit, nog gefeliciteerd, want je bent poolwinnaar geworden met de laddercompetitie! Je hebt twee blikken ballen gewonnen. Ik zal ze voor je bewaren.
Veel plezier.
Liefs,